Tekniska problem med faktura- och leveransadress

Om du önskar skicka till en annan adress än din egen, så meddela oss direkt efter du gjort beställningen.
Skicka e-post till handla@sdr.org

- - - - - - - - - - -

Priser

Alla våra priser anges i SEK och är inklusive moms och porto. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna i e-butiken utan föregående avisering.

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas alltid till den angivna e-postadressen som kunden har uppgett vid beställning.

Betalning

Vi erbjuder följande betalsätt genom Payson Checkout 2.0:
• Faktura 
 • Kortbetalning
 • Internetbank
 • Delbetalning
 • Konto

Faktura
Vi erbjuder betalsättet “PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 30 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Kortbetalning
Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. All trafik krypteras genom SSL (Secure Sockets Layer) 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på så kallad 3D-Secure teknik som är en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Internetbank
Om du väljer detta alternativ har du möjlighet att direktbetala med din internetbank via någon av de svenska bankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea eller Danske Bank.

Delbetalning
Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

Delbetala räntefritt:

• 3 månader räntefritt: Uppläggningsavgift 95 SEK, aviavgift 29 SEK, ränta 0,00%
• 
6 månader räntefritt: Uppläggningsavgift 195 SEK, aviavgift 29 SEK, ränta 0,00%

• 12 månader räntefritt: Uppläggningsavgift 295 SEK, aviavgift 29 SEK, ränta 0,00%

Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr)
24 månader, uppläggningsavgift 295 SEK, aviavgift 29 SEK, ränta 9,95%
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 SEK upplagt på 12 månader, 0% ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 12,70%.

Personuppgiftshantering - GDPR
När du lägger din beställning hos oss uppger du dina person/företagsuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du våra köpvillkor och då uppstår ett bindande avtal. Du godkänner också att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt lag rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post handla@sdr.org. I vår integritetspolicy hittar du information om hur förbundet hanterar personuppgifter i vår verksamhet inklusive vår försäljningsverksamhet. 

Leverans
Vi skickar med dina beställda varor med Postnord inom 10-14 arbetsdagar. Har du en brådskande beställning, hör av dig så ser vi till att lösa det på bästa vis. Gäller endast leverans inom Sverige. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Ej uthämtad försändelse
När din försändelse anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. Försändelsen ligger på utlämningsstället under två veckor. Skulle det inte hämtas, så returneras varorna till oss. För alla försändelser som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150 kr.


Ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Spar därför emballaget varan skickats i tills att ni ser att ni är nöjd med varan. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Skickar man tillbaka en vara i brev står man själv för risken att varan ej kommer fram. Skulle du vilja returnera en vara - hör av dig till oss via e-post handla@sdr.org. Ha gärna ditt ordernummer tillgängligt vid kontakt med oss. 

Reklamation
Om varan är trasig vid leverans eller du har fått fel vara hör av dig till oss så snart som möjligt på handla@sdr.org. Du kan också ringa till bildtelefon sdr@ectalk.se så löser vi detta. Ange ditt ordernummer.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.  Vid en eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Övrigt

Vi reserverar oss från leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din beställning. Om vi inte kan leverera enligt din beställningsbekräftelse kommer du kontaktas och ges möjlighet att annullera din order eller få erbjudande om ersättningsvara. Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel samt mot fel i information och specifikationer vad gäller varor som förekommer i vårt sortiment. Om det förekommer bilder i vår webbutik, ska de inte ses som exakta avbildningar av en viss vara.